Ami Lindholmin mediataide -näyttely Oodissa lohduttaa vanhempia. Oodin Äidit -mediataide -teos avautui Oodissa 6.8.2020.

Tunnistatko väsyneen äidin? – Ami Lindholmin mediataide -näyttely Oodissa lohduttaa vanhempia

posted in: Välittäjätoiminta

Mediataide -näyttely Oodin Äidit on avattu Helsingin Keskuskirjastossa Oodissa. Animaatiotaiteilija Ami Lindholm haluaa taiteellaan kannustaa ja antaa toivoa. Huomiot arjesta lähtevät henkilökohtaisista havainnoista, jotka piirtämisen aikana muuttuvat universaaliksi, yleiseksi kokemukseksi. Animoitu mediateos antaa katsojan koskettaa ja kokea empatiaa. 

Ami Lindholm: Oodin Äidit Keskustakirjasto Oodin Kuutio-tilassa 6.-30.8.2020

Ami Lindholmin ”Oodin Äidit” on kosketukseen pohjautuva sarja Oodin Kuution älyseinille projisoituja animoituja hetkiä, aiheenaan vanhemmuus ja väsyttävä lapsiperheen arki.

Mediataide -näyttely sopii koko perheelle!

Piirrosanimoidussa teoksessa väsyneet äidit uupuvat arjessa, kunnes katsoja saapuu avuksi. Äiti virkistyy ja jaksaa taas. Lapset aktivoituvat näyttelyssä auttamaan äitiä.

”Teos näyttää koko Oodin laajalle kävijäkunnalle, että tällaista vanhemmuus on. Haluan tuoda esille äitien kokeman uupumuksen ja näyttää lapsiperheen väsynyttä arkea. Poikkeuskevään uupumus tuntuu kaikilla ja voi olla helpottavaa nähdä, että muillakin on ollut raskasta. Katsoja pääsee mukaan teokseen auttamaan vanhempia: kosketus lohduttaa vauvaa ja äiti saa nukuttua”,

Ami Lindholm kertoo teoksesta.

Kook avusti teoksen taustamateriaalin keräämisessä äideiltä ja perheiltä itseltään mm. äitienpäivän alla verkossa toteutetulla keskustelulla.

Mediakuutio-projekti tuo mediataidetta Oodiin

Lindholmin teos on osa läänintaiteilija Annika Dahlstenin  koordinoimaa Mediakuutio-projektia, joka tuo Oodin älylasiseinillä varustettuun Kuutio-tilaan immersiivisiä eli katsojan teokseen uppouttavia mediataideteoksia.

Mediakuutio-projektin toteuttavat yhteistyössä Taiteen edistämiskeskus, Helsingin keskustakirjasto Oodi, Taiteilijajärjestö MUU ry ja Taideyliopisto. Mediakuutio on osa Taiteen edistämiskeskuksen taiteilijan asiantuntijuuden ja välittäjätoiminnan kehittämisohjelmaa. Projekti kehittää Oodin mediataiteen esityskäytäntöjä ja yhteistyöstä Oodissa vastaa erikoiskirjastonhoitaja Sanna Huttunen.

Mediataide -näyttely Oodin Äidit -Näyttelyn aukioloajat 6.-30.8.

ma-pe 8-20
la-su 10-18

Keskustakirjasto Oodi, Central Library Oodi, Centrumbibliotek Ode
Töölönlahdenkatu 4, Helsinki

Animaatio-Ohjaaja Ami Lindholmin mediataideteos Oodin Äidit

Ami Lindholmin (s. 1982) tekee animaatiotaidetta, joka muutamassa minuutissa, jopa sekunneissa, voi kertoa jotain elämää suurempaa. Hänen teoksensa kuvaavat usein ihmisiä huojumassa toivon ja epätoivon välillä. Lindholm on valmistunut animaatio-ohjaajaksi Turun Taideakatemiasta 2008 ja on viime vuodet keskittynyt vanhemmuuden kuvaamiseen taiteessaan.  Lindholmin riemastuttava sarjakuva ”Vauvakirja” ja imetyksestä kertova lyhytelokuva ”Mother and Milk” kuvaavat vanhemmuuden kokemusta hauskalla ja koskettavalla tavalla.

Lisätietoja Ami Lindholmista ja aikaisemmista teoksista

Follow Arto:

eMBA, B.Eng.

Kookin perustaja Arto innostuu muutoksen hyödyntämisestä. " Hyvällä tiimillä varmistetaan positiivinen syke tulevaisuudessakin." Arto Kunnola on työskennellyt myynnin ja markkinoinnin parissa. Lempiaiheita ovat yritysten kehittäminen, lisensointi, erottautuminen, resilienssi, kansainvälisyys ja luovien alojen menetelmien hyödyntäminen. Lue lisää Artosta https://www.kunnola.com