Etelä-pohjanmaan osuuskauppa ravintola ja majoitustoiminta TYVI projektin ja KOOK Managementin yritystyöpajassa

Elintarvikealan kehittäminen Etelä-Pohjanmaalla – TYVI projektin kolme edelläkävijä yritystä

Elintarvikealan PK-yritysten kehittäminen ja yritysten haasteisiin haettiin uusia ratkaisuja Etelä-Pohjanmaalla toteutetussa projektissa. Kook Management oli projektissa fasilitoimassa yrityksille suunnattuja työpajoja, joissa haettiin yrityksen kehittymisen kannalta tärkeimpiä haasteita. Työpajoissa käytiin vilkasta keskustelua esitehtävien ja Kookin työmenetelmien avulla. Yritysten kanssa keskusteltiin myös esimerkein, minkälaisia ratkaisumalleja luovien alojen ammattilaisten kanssa on toteutettu Suomessa.

Etelä-Pohjanmaalla toteutetussa projektissa käytettiin elinkeinoelämän kehittämiseen elintarvikealan haasteita. Projektiin osallistuivat Eepee ( Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa Hotelli ja Ravintolapalvelut ), Pirjon Pakari sekä Alavuden öljynpuristamo. Kook Management toimi projektissa yhteistyössä Taideyliopiston ja Turun Yliopiston Elintarvikeala tutkimusosaston kanssa.

Kuinka elintarvikealan kehittämistä ja uudistumista voidaan nopeuttaa?

Yrityksen uudistuminen on yrityksen johdolle tulevaisuuden kannalta tärkeätä ja samalla vaikea tehtävä. Se vaatii yrityksen johdolta perinteisiä johtamismenetelmiä monipuolisempia työkaluja. Luovien alojen ammattilaisilla on työmenetelmiä, joilla on perustyöpajoja vaikuttavammat tulokset käsiteltävään asiaan. Kuinka paljon yrityksen uudistumista auttaisi, jos tarvittavat muutokset saadaan toteutettua puolta nopeammin? Kuinka se näkyisikö yritykseen tuloksessa?

Etelä-pohjanmaan Kauppakamari mainitsi artikkelissaan mielenkiintoisia yritysten haasteita, joihin projektissa haettiin vastauksia.

” Yrityksissä haasteelliseksi koettiin muun muassa yrityksen arvojen ja tarinan esilletuonti,
työnantajaimagon kehittäminen ja päivittäisen logistiikan hyödyntäminen. ”

– Etelä-pohjanmaan kauppakamari

Nämä ovat muutamia esimerkkejä joihin haettiin ratkaisuja. Jokaisessa yritystyöpajassa löydettiin kuitenkini useita yrityksen osa-alueita joiden kehittämisestä olisi yritykselle merkittävää hyötyä. Monet havaitut haasteet olivat strategisesti tärkeitä ja pitkävaikutteisia. TYVI-projektissa Kook Management piti luovan alan ammattilaisille työpajan ratkaisujen myynnistä sekä siihen vaikuttavista elementeistä.

Pirjon Pakari Yritys-Työpaja Kook Managementin ja TYVI-projektin kanssa

Elintarvikealan kehittäminen konsultin ja taiteilijan kanssa

Jos etsit hyviä luovan alan ammattilaisia yhteistyöhön yrityksen kanssa, kannattaa tutustua TYVI-projektiin valittuihin taiteilijoihin Maarit Halonen, Antti Hintsa, Tero Hytönen, Noora Kauppila, Teemu Lehmusruusu (Tree art+rsrch) ja Henna Mantere. Projektipäällikkönä toimi Jenni Latva Taideyliopiston Seinäjoen yksiköstä. Kook Management toimii yritysten kehitystyössä konsultoivassa ja fasilitoivassa välittäjäroolissa.

Lue lisää mitä Etelä-Pohjanmaan kauppakamari kirjoitti projektista

Taideyliopisto on avannut projektista oman sivun. Lue lisää projektin etenemisestä Taideyliopiston blogista.

Elinkeinoelämän kehittäminen luovien ratkaisujen avulla ” – Kook Management blogi TYVI projektista

Follow Arto:

eMBA, B.Eng.

Kookin perustaja Arto innostuu muutoksen hyödyntämisestä. " Hyvällä tiimillä varmistetaan positiivinen syke tulevaisuudessakin." Arto Kunnola on työskennellyt myynnin ja markkinoinnin parissa. Lempiaiheita ovat yritysten kehittäminen, lisensointi, erottautuminen, resilienssi, kansainvälisyys ja luovien alojen menetelmien hyödyntäminen. Lue lisää Artosta https://www.kunnola.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *